Левски победи ЦСКА с 3:2 в първото дерби между двата клуба за сезона на каквото и да е ниво в родния футбол. Това се случи в мач от втория кръг на Елитната юношеска група до 17 г. „Сините“ стигнаха до успеха с любим на феновете на клуба обрат – от 0:2 до 3:2. Двубоят се игра на изкуствения терен на „Герена“.

ЦСКА започна много по-добре и бързо вкара два гола. Първо капитанът Александър Георгиев откри резултата в петата минута, а в 13-ата Александър Донев удвои.

Левски отговори подобаващо едва в средата на първата част, но изстрелът с глава на Андрей Нешев не уцели вратата. В 37-ата минута съдията Любослав Любомиров отсъди дузпа за домакините и Радостин Стоилов беше точен за 1:2.

Само десет минути след почивката „сините“ изравниха резултата. Стоилов се оказа най-съобразителен при разбъркване пред вратата на ЦСКА и отново порази целта. Обратът в резултата дойде в 69-ата минута. Иво Матев вкара с глава за 3:2 в полза на Левски.

„Армейците“ опитаха да стигнат поне до изравнителен гол, но не успяха да пратят топката отново във вратата на домакините. Левски вече има пълен актив от шест точки след два изиграни мача, докато „червените“ са с три точки. В третия кръг ЦСКА среща ЦСКА 1948 на 25 август (неделя) в 10:30 часа, докато малко по-късно същия ден Левски гостува на Национал от 13:00 часа.