Ръководството на Левски обяви, че главницата към дълга на клуба към НАП вече е платена. Това стана по време на пресконференцията, провеждаща се в момента на стадион „Георги Аспарухов“, на която мажоритарният акционер Наско Сираков разкри и голяма новина по предстоящата селекция на отбора.

„За последната една година Левски плати над 6,342 млн лева по т.нар. главница. За първи път от повече от 15 години Левски не дължи повече суми по главницата към НАП. Миналата година по това време течаха по 2500 лева на ден само от лихви към приходната агенция. В момента клубът не дължи на приходната агенция нито една стотинка, към която да трупа лихви. Освен това, текущи задължения през тази една година са платени 4,04 млн. Над 2 млн са изплатени към дистрибутори и просрочени задължения. Общо близо 13 милиона лева", обяви собственикът Наско Сираков.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Справихме се блестящо. Това е работа не само на хората в клуба, но и на огромна част от синята общност, която по всякакъв начин се стремеше да помага и да спаси любимия си клуб. Неслучайно казах, че най-важният мач е с НАП, ние сме на път да го спечелим. Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата Левски да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. В този момент заплаха вече няма“, добави босът на „сините“.

„Приказки от типа, че държавата няма да заколи златната си кокошка - мен не ме устройваха. Не искам държавата да се притеснява от Левски, искам държавата да уважава Левски. Един финансов гений го каза - бяхме в будна кома. Сега излязохме от това състояние“, допълни Сираков.

„Не виждам начин как да се реши темата с Васил Божков, разчитам на думата му, че няма да си поиска дължимите суми. Големият проблем е, че те стоят във финансовия баланс. Не съм се виждал с Васил от много години, чувал съм го по телефона, но сега не съм го и чувал. Ще инициираме разговор. Много е сложен правно този казус, ще трябва много сериозно да се обмисли. Ще направим опит, не знам колко са точно задълженията, мисля, че са 16-17 милиона с натрупаните лихви. Сигурен съм, че господин Божков няма да си поиска. Ние няма смисъл да дъвчем тази тема, защото нито ние можем да го решим този въпрос, а имам и съмнения от правна гледна точка дали и Васил може да го реши. Има спорни, има и безспорни задължения. С Божков има и спорни. Решаваме безспорните задължения към НАП и Общината, които са изискуеми. Спонсор не идва, защото такава е ситуацията в България“, заяви собственикът на Левски.

„Никога не сме обсъждали създаването на длъжност спортен директор. Аз още преди четири години казах, че нямаме нужда от така длъжнокст, когато аз и Даниел Боримиров сме в клуба, а сега и Христов Йовов;. Освен това нямаме финансовата възможност за откриване на подобен пост“, заяви Наско Сираков.

Мажоритарният акционер на "сините" взе отношение и по поредните случаи на ранени хора при престрелка с ракети между феновете по време на вечното дерби.

„Тези дербита трябва да се играят без гостуващи агитки. Това е единственият начин да се предпазим от последващ смъртен случай. Аз не се стремя да печеля одобрението на никого. Правя, това което смятам, че е добре за Левски. Нормално е да има фенове против мен. Не приемам обаче действия, които влияят на представянето на футболистите”, коментира голмайстор №1 в историята на Левски.

Наско Сираков беше запитан и за намеренията относно поисканите разрешения за строителство на стадион "Георги Аспарухов": „Не е тайна, че от повече от 6 месеца работим и искаме да придобием правото на строеж на стадиона, искаме да го вземем за 30 години. Цялата документация е подадена. Сега вече работим отлично и с общината, надявам се този въпрос да се реши.“