Левски обяви конкурс за изработка и монтаж на паметник на Георги Соколов по повод 80 години от рождението и 20 години от кончината на легендата на „сините“.

Ето официалното съобщение от Левски:

През 2022 г., по повод 80 години от рождението и 20 години от кончината на Георги Соколов, по идея на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов беше създаден инициативен граждански комитет с председател изпълнителният директор на „ПФК Левски“ Ивайло Ивков, за изграждане паметник на легендата на клуба.

Днес, 6 януари 2023 г., Богоявление, стартира процедура по подбор на изпълнител за изработка и монтаж на паметник на Георги Соколов в ж.к. „Иван Вазов“, Столична община, район „Триадица“. Крайният срок за подаване на предложенията е 7 април 2023 г., а крайният срок за класиране на предложенията е 5 май 2023 г.

Адрес за подаване на предложенията: гр. София 1000, ул. „П.Г. Алабин“ №54, ет. 2, или на електронна поща: [email protected]

След избора на спечелилия проект, ще бъде обявена дарителска сметка, като събраните средства ще послужат за изграждането на паметника.