Левски обяви конкретната сума, която е събрана за подпомагане на семействата на четиримата фенове на тима, загинали при автомобилна катастрофа след домакинския мач с Айнтрахт Франкфурт (1:1) на 24 август късно вечерта.

От „Герена“ съобщиха, че точната сума е в размер на 16 768 лева. Кампанията с урна, поставена в клубния магазин на „Герена“, ще продължи и в следващите две домакинска на „сините“ – срещу Етър (23 септември) и Лудогорец (1 октомври).

Както е известно, при ужасната катастрофа загинаха 51-годишният Пламен Караколев и 18-годишният му син Ивайло, както и 47-годишните Красимир Янчев и Йордан Иванов. Единственият оцелял е по-големият син на Пламен Караколев – Веско.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ
Левскари,
След ужасната катастрофа в часовете след мача с „Айнтрахт“ в София, при която загинаха четирима наши „сини“ братя, клубът стартира кампания за набиране на средства за подпомагане на техните близки. За целта ПФК „Левски“ обяви, че всички събрани средства от виртуални билети за мача-реванш с „Айнтрахт“ ще бъдат предоставени за каузата. Точната сума, която е събрана, е 16 768 лева.

Паралелно в клубния магазин бе поставена урна, в която всеки желаещ може да подпомогне семействата на загиналите „сини“ братя. Тя ще остане и по време на домакинствата на „Етър“ в събота, както и срещу „Лудогорец“ на 1 октомври. След това сумата от урната ще бъде прибавена към тази от виртуалните билети и ще бъде предоставена на пострадалите. Всеки, който има желание да подпомогне каузата, може да го направи в следващите две домакинства.