Левски се похвали с впечатляващите 15 национали за предстоящата пауза за мачовете на националните отбори.

"Петнадесет футболисти на ПФК Левски получиха повиквателни за срещите на националните отбори в началото на месец септември 2024 г. Нападателят Александър Колев е извикан в състава на представителния тим на България за двубоите от Лигата на нациите с Беларус на 5 септември в Залаегерсег (Унгария) и със Северна Ирландия на 8 септември в Пловдив.

Защитникът Кристиан Макун получи повиквателна за представителният тим на Венецуела за световните квалификации срещу Боливия на 5 септември в Ел Алто (Боливия) и срещу Уругвай на 11 септември в Матурин (Венецуела).

Вратарят Пламен Андреев (повиквателната е получена все още докато е футболист на "Левски", сега играч на "Фейенорд"), полузащитникът Асен Митков и нападателят Марин Петков са повикани в младежкия национален отбор на България за европейската квалификация срещу Полша на 10 септември в София.

Защитниците Дейвид Михалев и Виктор Любенов и нападателят Преслав Бачев са извикани в юношеския национален отбор на България до 19 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи с връстниците си от Малта на 7 септември и 9 септември в Ла Валета.

Вратарят Огнян Владимиров и полузащитникът Радостин Стоилов получиха повиквателни за юношеския национален отбор на България до 17 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи в Германия срещу връстниците си от Липщад на 7 септември и Вестфалия на 10 септември и 12 септември.

Защитникът Александър Ценов и нападателят Лазар Петров бяха част от юношеския национален отбор на България до 16 години, взимайки участие в тренировъчния лагер на тима и контролните срещи с връстниците си от Черна гора на 20 август и 22 август. Полузащитникът Ернан Ангелов също получи повиквателна, но заради контузия не успя да се присъедини към националния отбор.

Защитникът Мариян Славчев и полузащитникът Васил Киров са повикани в юношеския национален отбор на България до 15 години за участие в лагер-сбор и контролни срещи с връстниците си от Черна гора на 7 септември и 9 септември.

ПФК Левски пожелава успех на всички свои футболисти с националните екипи", написаха "сините".