Както е известно, за първи път от много време сините няма да имат летен лагер в чужбина и ще проведат подготовка в Боровец. За две седмици в Рила сините ще платят 50 000 лева, пише “7 дни спорт”. Сумата включва хотел и тренировки на базата на Рилски спортист. Преди последните два сезона Левски започваше лятна подготовка в Правец. След това по традиция сините поемаха към австрийската база "Линдабрун", близо до Виена.

Причината този път сините да съкратят втория лагер е в малкото време за подготовка. Шампионите приключват сезона на 13 юни, когато е последният мач от първенството срещу Пирин в Благоевград. След това футболистите на Емил Велев имат кратка почивка до 19 юни, когато е първата тренировка на стадион "Георги Аспарухов" за новия сезон. На 22 юни играчите се качват в Боровец на лагер. Първите мачове от квалификационните кръгове на Шампионската лига са на 14 или 15 юли.

Така сините ще проведат една от най-евтините си подготовки в последно време. Зимата Левски плати 100 хиляди долара за лагер в Турция. Отделно на Герена се бръкнаха с 10 хиляди евро за чартър от Анталия. /БЛИЦ