“Левски” организира училищен футболен турнир “Васил Левски” заедно със своите партньори и спонсори. Надпреварата ще се проведе на 25, 26 и 29 октомври 2012 г. на стадион “Раковски”, където тренират част от детските формации на клуба.
 
В турнира ще участват 32 отбора в две възрасти – 5-6 клас и 7-8 клас. Финалистите ще бъдат наградени от футболисти на първия отбор на “Левски”.
 
“Надяваме се нашата инициатива да се превърне в традиция и този турнир да придобие голяма популярност. Нашата цел е благородна и се стремим към масовост. Искаме да запалим децата да спортуват и да ги откъснем от компютрите и кафенетата. Надяваме се на този турнир да открием и бъдещите футболни звезди”, заяви изпълнителният директор на “сините” Константин Баждеков.
 
"Футболните врати за турнира ще бъдат с размери 5 на 2 метра. 5-6 клас ще играят в две полувремена по 20 минути, а 7-8 клас две полувремена по 25 минути. Аз и Божидар Искренов ще ръководим някои от двубоите”, поясни директорът на ДЮШ на “Левски” Ясен Петров.