“Левски” ще лети през месец май до Катар, научи БЛИЦ. “Сините” ветерани вече са дали съгласието си за визитата в Близкия Изток и я чакат с нетърпение. В петролния рай легендите ще срещнат няколко от местните тимове за футболисти над 35 години. Турнето ще продължи близо седмица. “Организацията е в ход. Всички се радваме на вниманието от нашите катарски “колеги”. Да сме живи и здрави, ще летим за Доха”, съобщи Александър Манолов – селекционер на ветераните на “Левски”.

Ако турнето се осъществи, това би било безпрецедентен успех за България. Досега в Катар не са гостували наши футболни отбори. Освен ветераните, в делегацията на “сините” ще влязат и някои от шефовете на клуба. На място те ще договарят подробностите по евентуално бъдещо сътрудничество.


Легендите от “Герена” са един от най-дорбе организираните отбори у нас. Те често гостуват в съседните държави. През 2012 г. взеха участие на турнир в Сърбия, а в средата на ноември играха приятелски мач в Серес. През май в самолета за Катар ще се качат сигурно Божидар Искренов-Гибона, Даниел Боримиров, Георги Шейтанов, Стефан Павлов-Фифи Перото, Стефан Стайков - Заека, Руслан Вуцов, Ясен Петров, Емил Спасов, Владо Йонков, Сашо Начев, Ангел Станков, Краси Чавдаров, Стефан Василев и други. Милен Димитров/БЛИЦ