Собственикът на “Левски” Тодор Батков е отхвърлил оферта за македонския полузащитник Дарко Тасевски, която е била на стойност 300 000 евро. Предложението е дошло от руски клуб в деня на заминаването на “сините” за Правец, съобщава “Тема Спорт”.
 
Според потвърдена информация на изданието Тодор Батков няма намерение да се разделя с Тасевски за сума, по-малка от 350 000 евро, която засега никой не иска да плати. Най-сериозен интерес към македонеца имаше от руския ФК Краснодар. До момента оферта от този клуб все още не е пристигнала.
 
“Запитвания за него има, интерес също. В Русия и Украйна са запознати детайлно с качествата на Тасевски. Отборът на Александър Станков в Китай – Аербин Далиен, проявява сериозен интерес. Желанието на Дарко обаче е да продължи кариерата си в Европа”, заяви мениджърът Мирчо Димитров.
 
Самият футболист на няколко пъти призна, че не му се остава в “Левски” и иска да бъде продаден в чужбина. За тази цел Тасевски ходи заедно с Георги Иванов-Гонзо до Сърбия, за да пробва да си уреди трансфер в Цървена звезда. Пътуването обаче се оказа безуспешно./БЛИЦ