Ръководството на "Левски" е на път да открадне от състава на Локомотив (Пловдив) национала Христо Златински. "Сините" шефове ще се възползват от факта, че договорът на играча изтича след месец и така ще го вземат без да плащат трансферна сума. Те вече са се свързали с него и са му отправили официална оферта да премине на "Герена", като до няколко дни се очаква да стане ясно дали футболистът ще приеме това предложение.

Босът на Локо (Пд) Коко Динев също е предложил нов договор на Златински, но за момента играчът го е отхвърлил категорично. Халфът има по-високи финансови претенции, които не са задоволени от собственика на "смърфовете". Именно поради тази причина Златински изглежда все по-близо до трансфер на "Герена".

Очаква се футболистът да има среща с изпълнителния директор на "сините" Иво Тонев, след като се прибере от контролата на националния отбор с Турция. Ако сделката стане фокт, това ще бъде добра новина за новия наставник на "Левски" Илиан Илиев, който е настоял за най-сериозни промени именно в халфовата линия на тима, където според него има най-голяма нужда от намиране на нови класни играчи.