Капитанът на Левски Георги Петков най-вероятно ще се завърне в Славия през зимната пауза, пише “Меридиан Мач”. Вратарят в момента е в немилост на “Герена”, след като от началото на сезона показва слаба форма.
 
Той си навлече гнева на собственика на клуба Тодор Батков заради изявите в мача със Спортинг. “Сините” паднаха в Лисабон с 0:5, а според запознати след дбувоя адвокатът е обвинил Петков в симулативна игра.
 
Очаква се капитанът да не играе за лидера в класирането на “А” група до края на есенния полусезон, а през зимата почти сигурно ще напусне “Герена”. На този етап той е най-близо до Славия, откъдето преди 9 години премина в Левски.
 
Босът на “белите” Венци Стефанов вече обяви, че иска Петков в “Овча Купел”. Преди това “сините” шефове ще се опитат да продадат вратаря в чужбина, но ако ударят на камък, е възможно да пуснат Георги без пари в Славия.
 
В момента вратарят е най-скъпоплатеният играч на Левски и шефовете искат да се отърват от огромната му заплата. Според справка в НОИ Петков прибира малко над 22 000 лева месечно от заплата. Отделно от това взима още пари под формата на траншове./БЛИЦ