Финансовият директор на “Левски” Константин Баждеков разкри, че клубът може да се сдобие с нови спонсори. Ръководството води преговори, които са в напреднала фаза.

“Вече сме в напреднали преговорите с една от двете фирми, които искат да спонсорират академията, скоро ще имаме резултат. В момента започваме да инвестираме в школата със собствени средства, като сме предвидили 900 хиляди евро за терени и съблекални. Знаете, че и договорът ни с Пума е изцяло спонсорски. Сумата, която ще получим, е сериозна. Ще платим единствено за фенартикулите, които ще продаваме в нашата мрежа", коментира Баждеков.

“Виждате, че до момента водим разумна финансова политика по отношение лятната селекция. И миналата година взехме много играчи. Благодарение на работата, която свършиха Иво Тонев и останалите, успяхме да направим добри трансфери, които да не натоварват бюджета. Платили сме трансферна сума единствено за Роман Прохазка. Останалите са свободни агенти, като единствените разходи са за мениджърите им. До седмица ще вземем седми футболист, с което селекцията ще приключи”, допълни финансистът на “сините”./БЛИЦ