Левски ще се опита да привлече през зимната пауза ганаеца Абдул Азиз Тете (26 г.), който от миналата година играе в Лех (Познан), пише Livesport.bg. Дефанзивният халф е титуляр от началото на сезона за тима си, което ще усложни преговорите. Предимството на Тете е неговият опит в испанските Гранада и Леганес, той е играл и в гръцките Фокикос и Платаниас. Има и мач за националния отбор на Гана.

Ръководството на Левски се опитва да подсили отбора на няколко поста през зимния трансферен период. Скаутът Георги Чиликов вече гледа футболисти в Португалия. Интерес има и към няколко играчи от Първа лига - вратаря Мартин Луков и нападателя Мирослав Будинов от Дунав, бразилския голмайстор на Ботев (Пд) Жоао Пауло, халфовете на Локомотив (Пд) Мартин Райнов и Дани Кики и др.

При всички случаи заздравяването на халфовата линия е приоритет за Левски, затова е и търсен Тете. "Сините" имат ограничена вариативност в тази зона. Сега например треньорът Елин Топузаков ще има затруднения кого да пусне в дербито срещу Лудогорец, тъй като Георги Костадинов е контузен и няма да играе до края на годината, а при загубата с 1:2 от Локомотив (Пд) травма получи и Джереми де Нойер, като той е под въпрос за мача.

 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА