Ръководството на Левски обмисля да преотстъпи през зимата юношеския национал Стивън Жерард Гоате. Не обаче в България, а в чужбина. Роденият на 19 февруари 2008 година нападател минава за един от най-големите таланти на “Герена”. Въпреки че още е на 15 години, той се отличава с мощна физика. Затова играе без проблем при 17-годишните. Той е част от тази възраст и в националния отбор.  Преди време Елин Топузаков даже го взе да тренира с мъжете.

Към Стивън е имало интерес от чуждестранни клубове това лято, но до сделка не се е стигнало. През зимата обаче той може да бъде пратен зад граница под наем, като “сините” ще продължат да държат правата му.

Наскоро от клуба постъпиха така с двама свои таланти. 18-годишният халф Антоан Стоянов премина в италианския Емполи. Също за Апенините замина вратарят Атанас Кехайов, който е на 16. Той облече екипа на Рома.

През този сезон Стивън Жерард има общо 10 мача за Левски в елитната група до 17 години, като в тях е отбелязал 7 гола.

Любопитното е, че той носи името на легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Още по-интересен е фактът, че младокът има най-дългото име във всички отбори на „Герена“ - Стивън Жерард Жан Ив Гоате