Левски победи Черно море на стадион "Георги Аспарухов" с категоричното 3:0 в среща от 9-ия кръг на efbet Лига. Успехът на "сините" донесоха Станислав Иванов (21'), Паулиньо (31') и Найджъл Робърта (35'), за когото това бе пето попадение в шест срещи от началото на шампионата.

С трите точки столичани събраха общо 20, които им отреждат второ място във временното класиране. Столичани са на 1 точка зад лидера Лудогорец, като притежават 3 повече от третия Локомотив (Пловдив) и 4 повече от вечния враг ЦСКА.

Срещата започна доста спокойно и в първите минути нямаше по-сериозни положения пред двете врати. 

В 10-ата минута обаче дойде най-дискусионната ситуация в двубоя, при която Жоржиньо даде преднина на Черно море, но попадението му бе отменено заради нарушение на съотборника му Даниел Димов в атака.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Оттук нататък "сините" заиграха много добре и около 10 минути по-късно поведоха в резултата. Хали Тиам пусна дълъг пас към вратата на "моряците", който не предвещаваше нищо по-сериозно, но вратарят Митрович излезе неразчетено и не се разбра с Актау, като вторият отклони топката към собствената си врата, а тя бе догонена от Станислав Иванов, който направи по-лесното и отбеляза на празна врата.

Хората на Хубчев продължиха силните минути и след още 10 минути резултатът вече бе 2:0. Паулиньо получи хубаво центриране и отбеляза с глава.

Шокът за Черно море бе пълен в 35-ата минута, когато Левски хвана неподготвена защитата на "моряците", при което Робърта получи пас отдясно, напредна и завърши с прекрасен изстрел за 3:0.

До края на първата част нямаше по-сериозни положения и резултатът се запази класически.

Втората част започна по-добре за гостите, които създадоха бързо много сериозно положение пред вратата на Миятович, но топката в последния момент бе избита пред погледа на Ндонгала.

Частта продължи да бъде по-добра за варненци, които се отчетоха с поредния си пропуск. Мартин Минчев излезе очи в очи със стража на Левски, но не успя да го преодолее.

До края на самия мач положения пред двете врати не липсваха, но гол така и не падна и крайният резултат се запази 3:0.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020