ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

С достигането до третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите Левски заработи поне 1,5 милиона лева. Това са парите, които ще влязат в банковата сметки на „сините“ като премия от УЕФА.

В същото време на „Герена“ треперят здраво заради предстоящо решение на европейската футболна конфедерация. Очаква се от Нион да пристигне наказание заради хвърлените бомбички от сектор „Б“ при победата с 1:0 над Шкупи в четвъртък. Много е вероятно за предстоящия на 17 август домакински мач срещу Апоел (Беер Шева) да има затворени трибуни на стадион „Георги Аспарухов“. Левски има история с наказания от УЕФА заради прояви на своите фенове, като последното беше наложено само преди седмица – 40 000 евро заради скандирания на етническа основа и ексцесии на стадиона в Скопие при успеха с 2:0 като гост на Шкупи.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Премията, която „сините“ гарантирано ще получат от евроцентралата за представянето си в Лигата на конференциите до момента е точно 750 000 евро (около 1,5 млн. лева). Сумата е формирана от два бонуса по 100 000 евра за участие във всеки от втория и третия квалификационни кръгове. Допълнително 550 000 ще влязат на „Герена“ при отпадане от Апоел (Беер Шева). Ако тимът на Николай Костов елиминира израелския тим, сумата ще бъде по-голяма.

ЦСКА и ЦСКА 1948, които вече бяха елиминирани от турнира, взимат от УЕФА по 450 000 евро (около 900 000 лева). 100 хиляди евро са заради участието във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите и допълнителни 350 000 евро като утешителна награда за отпадането.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!