Левски приема Локомотив (Пловдив) в мач от 15 кръг на Първа лига. Срещата е от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“, а това ще бъде домакински мач №999 на „сините“ във футболния ни елит. Левски е първият тим, който достига до тази внушителна бройка, а юбилейното хилядно домакинство ще е след около две седмици срещу Верея.

До момента „сините“ имат 743 победи у дома, 152 равенства и 103 загуби от сезон 1948/49 насам. Головата разлика е 2424:732. Най-много от успехите са записани срещу днешния съперник. Локомотив (Пловдив) има 51 поражения при визитите си на Левски. С две по-малко е Ботев (Пловдив). Трети е Черно море с 46. „Черно-белите“ са и №1 по получени голове от „сините“ в първенството – 263. Далеч назад е Славия с 235, а трети са „канарчетата“ с 234.

Трябва да се отбележи, че „смърфовете“ се представят изключително успешно срещу Левски в последните 22 мача между двата отбора. „Черно-белите“ спечелиха половината от тях – 11. „Сините“ са със седем успеха, а 4 пъти двата тима завършиха наравно. Головата разлика е 41:28 за Левски.

Днес Делио Роси ще се опита да покаже нещо различно от традиционното представяне на тима. През седмицата италианецът отработи нова игрова схема в контрола срещу аматъорския Спортист (Своге). Той заложи на постройка с четирима халфове, подредени във формата на ромб, и с двама нападатели. Вероятно това ще бъдат Габриел Обертан и Серджиу Буш. Французинът беше с проблеми след мача с Лудогорец, но вече е готов за игра. В последната тренировка се включиха и лекувалите контузии Иван Горанов и Антони Белмонт.

Срещата ще бъде дебют за новия треньор на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович. Очаква се, че той няма да прави генерални промени в постройката на отбора. Босненецът все още не е имал достатъчно време, за да прецени добре качествата на играчите. Заради контузия на вратаря Илко Пиргов в групата попадна младия страж Павлин Евтимов.

Резултат с изображениеЛевски – Локомотив (Пловдив)Резултат с изображение

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Кабрал, Прохазка, Обертан, Буш
Треньор: Делио Роси
Контузени: няма; Наказани: няма

Локомотив (Пловдив): Диау, Крумов, Везалов, Николов, Муса, Серджо, Умарбаев, Бакалов, Марчев, Райков, Мартинович
Треньор: Бруно Акрапович
Контузен: Пиргов; Наказани: няма

Баланс: 125 мача, 80 победи за Левски, 26 равенства, 19 победи за Локомотив, г.р. 263:105 за Левски

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма