Късно в събота вечерта отборите на Левски и израелският Ашдод се разбраха за преминаването на нападателя Димитър Макриев в редиците на българския шампион, съобщи Гонг. Така бе изпълнено желанието на старши треньора Емил Велев да бъде взет още един нападател при отсъствието на Георги Иванов.

Шампионите на България имаха три варианта, включващи национала Димитър Макриев, Цветан Генков от Динамо Москва и Иван Цветков, който играе в Азербайджан.

Левски ще вземе Макриев под наем до края на годината, като ще разчита на него да помогне при атакуването на групите на Шампионската лига. Самият Макриев бе дал съгласието си да се върне в отбора, на който е юноша. Трябваше да се разберат двата отбора, тъй като исканата от евреите цена за продажба на Макриев бе непосилна за „сините” от София.

Макриев ще започне подготовка с Левски на лагера на българския шампион в Боровец. Там се очаква да дойдат и още двама класни футболисти, които да подсилят „синия” клуб. Според някои източници, нападателят ще подпише контракт с Левски за следващите четири сезона. Първоначално се смяташе, че играчът може да заиграе под наем в шампиона на България.

След като Левски започна подготовката си в петък с 10 футболисти, сред които и Атанас Чипилов, който е на проби, изненадващо в събота старши треньорът Емил Велев даде почивка на футболистите. Всички ще се съберат в неделя следобед, когато ще направят тренировка на стадион „Георги Аспарухов”, след което ще заминават на едноседмичен лагер в Боровец. /БЛИЦ