Втори холандец може да подпише договор с Левски през този трансферен прозорец. Това е дефанзивният халф от Де Граафшап Петер Юнгшлегер.

Той е един от тримата футболисти от чужбина, които бяха обсъждани от спортно-техническия щаб на "сините". От "Герена" обаче имат задължително условие да видят качествата на играча за няколко дни, преди да решат дали да му предложат контракт, пише "24 часа".

Петер Юнгшлегер е роден на 22 май 1984 година. Започва кариерата си в елитната холандска Ередивизие през 2005 година в Адо Ден Хааг. Следват два сезона във втора лига с екипа на Розендаал и няколко мача в елита с Венло. През сезон 2008/09 записва 25 мача и 1 гол за Де Граафшап, но тимът му изпада във второто ниво на футбола в Холандия. Там през сезон 2009/10 играе 23 срещи и вкарва 2 гола, а отборът се връща отново при най-добрите.

Левски вече привлече един холандец - юношата на Фейенорд Дъстли Мюлдер, от когото се чака да реши единия проблем за невралгичен пост - десен бек. Ако Ясен Петров и Георги Иванов одобрят вариант с Юнгшлегер за последната търсена позиция - опорен полузащитник, то холандците на "Герена" ще станат двама.

Снощи Мюлдер записа дебют със синия екип в протоколния реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Дъндолк. "Сините" биха и в Ейре - 2:0, и така с общ резултат 8:0 се класираха в следващата фаза, където ще имат за съперник шведския Калмар.

След срещата в Дъндолк спортният директор на Левски Георги Иванов информира, че в София е очакван опорен халф. Гонзо не съобщи името му, но по всяка вероятност е визирал Петер Юнгшлегер.

"Ще има 4 дни, в които треньорското ръководство трябва да прецени дали ще ни върши работа", заяви Гонзо. /БЛИЦ