Левски вероятно ще продаде двама от мароканските си футболисти, пише в. “7 дни спорт”. Според изданието това са Юсеф Рабех и Рашид Тиберканин, за които снощи бяха пристигнали пратеници на чуждестранни клубове. Имената на отборите бяха запазени в тайна, а скаутите бяха по покана на агента на мароканците Петьо Заберски.

Още през миналата седмица шефът на Левски Тодор Батков съобщи, че в клуба има оферти за двама футболисти, без да конкретизира имената им. За Рабех се разбра, че през следващата седмица може да бъде продаден. Мароканският национал е считан за най-скъпия играч на “Герена” и от него в Левски може да постъпят 1 милион евро.
 
Към Тиберканин, който има белгийско гражданство, има интерес от клуб от френската втора дивизия, както и от Испания. Новината бе съобщена от електронното издание Football365.fr. “Представители на френски и испански клубове пристигнаха в София, за да гледат мача на Левски с Баку”, допълва още изданието.
 
24-годишният Тиберканин, който преди това е играл за Байер (Леверкузен) и литовския Даугава, започна силно миналия сезон в Левски с три гола и няколко асистенции, но след това не успя да се наложи като титуляр в състава на Емил Велев. Неговата цена е значително по-ниска от тази на Юсеф Рабех и се предполага, че Левски няма да вземе за него повече от 300 000 евро./БЛИЦ