Левски-Раковски може реално да се счита за нов член на Югозападната трета лига, научи “Витоша нюз”. За разлика от минали сезони, през това лято няма да се провеждат баражи за влизане в третия ни футболен ешелон.

Причина за това е както липсата на клубове, отговарящи напълно на лицензионните условия, така и намерението на БФС да увеличи състава на групата.

През тази седмица ще се проведе заседание на изпълнителния комитет на БФС, който ще вземе важни решения относно новия формат на Югозападната трета лига. Очаква се някогашната „В“ група да бъде разделена на две групи от по 12 отбора. В едната ще се подвизават дублиращите тимове на професионалните клубове. В другата пък ще бъдат останалите.

Вчера Левски-Раковски стана столичен първенец, след като победи на финала Сокол (Негован) с 4:1 след изпълнение на дузпи.

Това е втори пореден трофей за момчетата на Ради Георгиев и Станислав Ангелов - Пелето. Миналата година обаче те бяха спрени по пътя към Трета лига от Пирин II (Благоевград).

Именно Ангелов, след края на мача и награждаването в НСА, съобщи на “синьо-белите” футболисти, че този мач им е осигурил и място в Югозападна трета лига през сезон 2022/2023 г., което предизвика неописуема радост.