Спортно-техническият щаб на “Левски” разби с 12:6 колегите си от румънския Мордавия в мач на малки вратички игран в Кипър. Двата отбора са заедно на подготовка в Агиа Напа и често се засичат на съседни тренировъчни игрища. При поредната им среща последвал разговор между треньора на “сините” Илиан Илиев и наставникът на румънците Дориел Мунтяну, като двамата се разбрали да си организират приятелско мачле.

Илиев избра в състава помощниците си Николай Митов, Здравко Здравков и треньор на вратарите Красимир Колев, изпълнитения директор Иво Тонев, селекционера Дончо Донев, масажиста Боби Петров и пресаташето Кирил Лулев.

Пред погледа на целия тим на Мордовия, който свърши тренировка половин час след “сините” техния треньор и щаба му бяха разбити от българите.

За “сините” с хеттрик блеснаха Илиев, Дончо Донев и Кирил Лулев, два гола добави Иво Тонев, а с едно попадение се отличи Митов.

Още на почивката “Левски” водеше с 6:2, което сериозно ядоса Мунтяну. Рекордьорът по изиграни мачове в румънския национален тим реши сам да обръща срещата с удари от всякакви разстояния, но вратарят на “сините” Красимир Колев буквално го накара да си скубе косите.