Юношите старша “Б” на “Левски” (родени 1994 година) победиха ЦСКА с 5:1 в мача от третия кръг на Зоналното първенство. Тази възраст миналата година беше част от елитната юношеска група до 17 години. През есента на 2010-а набор 94 на “Левски” размаза ЦСКА с 8:0, като по това време “червените” бяха водени от сръбски специалист, който доведе отбора до дъното. През пролетта Йордан Йорданов – Жан стабилизира въпросната юношеска възраст и дербито завърши 2:2. Сега обаче под ръководството на Борис Гаганелов “червените” таланти родени 1994 година паднаха с 1:5 на изкуственото игрище на “Герена”.

“Сините” имаха тотален превес в днешното дерби и освен петте гола, удариха и три греди, пише сайтът viasport.bg. Още в 9-ата минута Кристиан Димитров направи 1:0. До края на полувремето домакините изпуснаха още няколко положения, а и гредите на два пъти спасиха ЦСКА. В началото на втората част Енис Евтимов отблизо отбеляза за 2:0. Малко по-късно гредата отново спаси младите "армейци". За спъване в наказателното поле съдията даде дузпа за “Левски” в 60-ата минута. Зад топката застана игралият много силно Пламен Илиев, който вкара за 3:0. Десет минути по-късно Цветелин Чунчуков се справи с добавката след пробив и шут на Илиев за 4:0. До края на мача момчетата на Петко Медвецки вкараха вкараха и пети гол. Това бе второто попадение на Чунчуков в мача.

В състава на домакините личаха имената на няколко момчета, които са част от отбора, който играе в Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра пред около 250 души, но премина при много псувни, закани и викове от страна на футболисти и публика. Срещата се охраняваше от внушителни полицейски сили, които бяха пристигнали на стадиона с два джипа, два микробуса и три патрулки./БЛИЦ