Левски ще се раздели с още един от старите си футболисти. Това е Димитър Телкийски, който се завърна на "Герена" през есента на 2009 г. Халфът е далеч от най-добрите си години и представянето му е бледа сянка на това, което показваше при предишния си престой в Левски, пише вестник "7 дни спорт". Гонзо пропусна Телкийски да мине между капките при чистката преди началото на подготовката, но дните на халфа в отбора са преброени. След привличането на Даниел Младенов от Пирин конкуренцията се засили сериозно.

Освен Телкийски и Младенов, Ясен Петров може да използва още Жоазиньо и Дарко Тасевски. Според треньорския щаб Телкийски е в най-слаба форма и едва ли ще се залага на него, особено във важните мачове. Още в контролите си пролича, че "сините" ще разчитат на Младенов. Той оправда напълно очакванията на Гонзо и Ясен Петров.

От Левски обмислят да се разделят с Телкийски през зимната пауза, когато се очаква да бъдат привлечени и нови футболисти. Халфът получава една от най-малките заплати на "Герена", което до известна степен го спаси от по-ранно освобождаване. Халфът, който наскоро продължи договора си до 2012-а година, обаче не влиза в плановете на Ясен Петров за този сезон./БЛИЦ