Левски победи трудно с 2:1 Локомотив (София) в контролна среща, с която "сините" загряха за гостуването на Нефтохимик в събота. Двубоят се игра при голям зрителски интерес в "Надежда".

Първото попадение в мача падна още в 5-ата минута, когато Симон Сандберг даде преднина на Левски. Шведският защитник се разписа с глава след центриране от корнер на Алекс Боримиров - 0:1.

В 27-ата минута Локомотив изравни. Димитър Георгиев стреля слабо и право в ръцете на Иван Чворович, който обаче изпуска топката. При добавката Георгиев не сгреши и вкара във вратата на Левски - 1:1. Победното попадение за Левски отбеляза Франсис Нар в 83-ата минута.

Малко по-рано Левски получи червен картон. В 75-ата минута съдията Вангел Вангелов изгони Александър Александров. Само минута, след като защитника се появи на терена, той спъна откъсващ се съперник и бе отстранен. Другият Сашо Александров обаче се върна на терена, за да може контролата да продължи 11 на 11, както предварително се бяха разбрали двата щаба.

Наставникът на Левски Люпко Петрович даде шанс за изява на трениращите с отбора Галин Иванов и Виктор Генев. И двамата започнаха титуляри срещу Локомотив. От първата минута срещу "железничарите" играха трима младоци от школата - Алекс Боримиров, Атанас Кабов и Иво Аларгов. Освен това Петрович даде шанс на резервния вратар Чворович, който обаче сгреши при гола на Локомотив.

Решителни за развоя на мача се оказаха петте смени, които сърбинът предприе в 72-ата минута. Петрович пусна титулярите Нар, Аниете, Бабатунде Адениджи, Де Ноойер и Александър Александров, след което "сините" започнаха да надиграват домакините и стигнаха до победата след гола на Нар в 83-ата минута.

ЛОКОМОТИВ (Сф) - ЛЕВСКИ 1:2
0:1 Симон Сандберг (5), 1:1 Димитър Георгиев (27), 1:2 Франсис Нар (83)

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига