Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Левски излезе на клубния си сайт с официална позиция относно скандала със запорираните сметки, за които стана ясно тази сутрин. „Сините“ обясниха със специална декларация, че дори са на път бъде вдигнат запора върху всички сметки на клуба.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЛЕВСКИ
Левскари,

Акцията “Нито ден без спекулация” продължава. Обикновено не им обръщаме внимание, защото идват от медии без значима аудитория и с ясен подател. Днешната пак е от такава ”медия”, обаче е сериозна, защото засяга финансовото състояние на ПФК Левски АД, а това е чувствителна тема за всички нас заради положението, в което бяхме преди по-малко от година. Сега по същество:

Сметките на ПФК Левски са запорирани от януари 2017 г. От този момент оперативната дейност на клуба заради големите задължения се осъществява през сметка на дъщерно дружество. Въпросният запор, който се разпространява в интернет, е на сметки, които ПФК Левски откри само преди седмица с една-единствена цел – да предостави на своите привърженици несъществуващата досега възможност да платят с кредитна карта при покупка на клубни артикули в онлайн магазина ни.

И сега най-важното: Още през февруари сме постигнали договореност с НАП за натрупаните задължения и тяхното разсрочване, като споразумението се обслужва редовно и в срок от ПФК Левски. Това е лесно проверимо. Запорирането на новооткритите сметки е част от процедура, която е задължителна по закон, но по никакъв начин няма да навреди на клуба. Дори напротив – на базата на това, че е коректен платец към държавата, Левски е съвсем близо до това запорът върху сметките му да бъде вдигнат и за първи път от три години да започне да оперира пълноценно. Останалото са спекулации, примесени с известна неграмотност, като евтин опит да се дестабилизира клубът. Естествено, неуспешен.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020