ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски излезе със специална декларация относно вчерашното решение на БФС да премести баража за участие в Лигата на конференциите с ден по-рано – вместо на 11 юни ще се проведе на 10 юни. "Сините" настояват срещата да се върне на първоначално обявената дата и излязоха с аргумент, че е невъзможно за 72 часа да се организира провеждането на среща с толкова голям заряд.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ НА ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ЛЕВСКИ
Ръководството на Левски изказва остро несъгласие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 г., с което бе променена датата на баража за участие в Европейските клубни турнири.

Решението на СТК е аргументирано със „спазване на феърплея и равнопоставеността“ между отборите, които ще вземат участие в срещата. Ето защо задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз:

При равни условия ли ще бъдат поставени двата отбора в баража за участие в Европейските клубни турнири, при условие, че единият разполага с 24 часа повече за възстановяване и подготовка?

Колко феърплей е решението отборът завършил на четвърто място в класирането да разполага само със 72 часа до срещата?

Къде е феърплеят, когато се променя утвърдената за баража дата само ЧЕТИРИ дни преди самия мач, без дори да се потърси някаква комуникация с евентуалните участници в него?

Наясно ли са от СТК и БФС как се организира футболна среща с изключително голям залог и интерес към нея в рамките на само 3 дни?

Сигналите за изтичащи договори са неотносим аргумент към „феърплея и равнопоставеността“ между участниците в първенството, доколкото същите са решения на спортно-техническото ръководство на съответния клуб.

Взимането на подобни решения, явно противоречащи на феърплея и равнопоставеността между участниците в първенството, подкопават сериозно доверието към комисиите на БФС.

Още веднъж подчертаваме, че взимането справедливи решения са в основата на правовата държава каквато е България, част от която е и БФС.

Eто защо настояваме в Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат предварително обявената дата - 11.06.2023 г.