“Левски” не се представя много убедително в първенството на “А” група и във Вечното дерби с ЦСКА в петък записа трета поредна загуба като гост.
 
Това обаче не попречи на “сините” да запишат прогрес от 10 места в ранглистата на Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).
 
Тимът от “Герена” вече заема 248-о място със 79 точки заедно с израелския Бней Йехуда. В класацията от предишния месец “Левски” бе на 258-а позиция.
 
Шампионът Литекс е най-предно класираният български тим. “Оранжевите” са загубили четири позиции и вече делят 226-о място с 82 точки заедно с перуанския Леон де Хуанко, суданския Ал Мерейх, германския Кайзерслаутерн, естонския Флора (Талин) и бразилския Авай.
 
Носителят на Купата на България ЦСКА е паднал с едно място вече е на 233-а позиция с 81 точки. Със същия актив са корейският Поханг Стийлърс, иранският Естехлал и канадският ФК Торонто, който играе в МЛС.
 
В първата тройка на класацията няма промяна. На първо място е Барселона с 335 точки, втори е Реал (Мадрид) с 309, а трета позиция заема Манчестър Юнайтед с 280. Интер изпадна от първата десетка, а място там намери Сантос./БЛИЦ