Ботев Пловдив приема Левски в едно от дербитата на 12 кръг на Първа лига. Двубоят на базата в Коматево е днес от 17:30 часа. Гостите от София все още не познават вкуса на загубата от началото на сезона в 11 мача – осем победи и три равенства. В момента лидер е Лудогорец с 28 точки, но днес Левски може да излезе отново начело макар че отново ще бъде с мач повече от тима от Разград.

Левски изживя тежка седмица. След оставката на Люпко Петрович отборът беше поверен на Елин Топузаков, който дебютира с драматична загуба и отпадане от Черно море за Купата на България. Очаква се Топузаков да направи някои промени в стартовия състав. Първи минути през сезона ще запише Сърджан Лукин, който ще си партнира в центъра на защитата с Димитър Пиргов. Разочаровалият срещу Черно море Мехди Бурабия ще седне на пейката. Неговото място ще заеме Джереми Де Ноойер. Атаката отново ще се води от Бабатунде Адениджи, на когото по фланговете ще помагат Антонио Аниете и Франсис Нар.

За Ботев след наказание се завръща защитникът Даниел Златков. В офанзивен план ще действат Омар Косоко, Иван Стоянов, Тодор Неделев и Жоао Пауло.

Ботев Пловдив – Левски
Днес от 17:30 часа
Стадион: “Коматево”
Съдия: Драгомир Драганов
Пряко по Диема спорт 2

Вероятни състави:

БОТЕВ: Георги Георгиев, Милен Кикарин, Даниел Златков, Радослав Терзиев, Костадин Стоянов, Яя Маледже, Стенио Сантос, Омар Косоко, Иван Стоянов, Тодор Неделев, Жоао Пауло
Резерви: Мартин Димитров, Кристиян Димитров, Серкан Юсеин, Даниел Кутев, Наско Милев, Атанас Ташолов, Кр. Добрев
Контузени: Чипев, Бризола, Лъчезар Балтанов
Старши треньор: Николай Киров

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич; Сашо Александров, Сърджан Лукин, Димитър Пиргов, Веселин Минев; Джереми Де Ноойер, Франсис Нар, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи
Резерви: Иван Чворович, Мики Орачев, Симон Сандберг, Мехди Бурабия, Божидар Краев, Хеан Деса, Илиян Мицански
Контузен: Виктор Генев
Старши треньор: Елин Топузаков

Баланс: 125 мача, 36 победи за Ботев, 20 равенства, 69 победи за Левски

Баланс в Пловдив: 62 мача, 28 победи за Ботев, 13 равенства, 21 победи за Левски

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига