Левски победи Черно море с 5:1 като домакин в двубой от 33-ия кръг на Първа лига и вече е на 4 точки зад втория ЦСКА три мача преди края. "Моряците" нямаха успех на "Герена" от 61 години (1:0 на 26 април 1958 г.) и този път също бяха далеч от това да го постигнат.

Срещата в София започна с опасност пред вратата на домакините, но Ндонгала стреля неточно с глава.

Левски показа убийствена ефективност в нападение в следващите седем минути, като Станислав Костов с глава и Паулиньо след центриране на Илия Юруков направиха 2:0 с първите два точни удара за "сините". Пет минути след това Левски имаше претенции за дузпа след контакт между Пламен Димов и Станислав Иванов.

"Сините" продължиха да поддържат 100% ефективност в нападение в мача и Мариани вкара за 3:0 в 31-ата минута при третия точен удар в мача след опит на Станислав Иванов да стреля към вратата.

Вратарят на гостите Георги Китанов, станал баща в деня на мача, се намеси за първи път едва в 39-ата минута при удар на Станислав Костов. До края на полувремето и Тиам имаше възможност да вкара, но от няколко метра не уцели вратата.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Секунди след подновяването на играта Станислав Костов получи от Паулиньо в наказателното поле и без проблем реализира за 4:0. В следващия половин час играта се поуспокои, а двамата треньори направиха всичките шест смени, като в игра се появиха Божинов, Райнов и Цветкович за Левски, и Василев, Русев и Родриго Силва за Черно море.

Левски стигна до пети гол в 82-ата минута, когато Станислав Иванов се разписа с глава, а няколко по-късно Дани Кики вкара почетно попадение за Черно море след центриране на Мартин Минчев.

До края Левски можеше да вкара и шести гол, но вратарят на "моряците" се намеси блестящо при хубав удар на Мариани от пряк свободен удар.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019