ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Левски се задейства с размах по проблема с футболистите в отбора, които нямат европейски паспорти. На „Герена“ вече извадиха документи за българско гражданство на Уелтън, Цунами и Роналдиньо. Това облекчава работата на треньора Николай Костов, който вече може да включва и петимата бразилци и панамския национал Хосе Кордоба в групата за мачовете.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

В момента без паспорти от Европейския съюз на „Герена“ са само Рикардиньо, Дарлан и Кордоба. Тяхната бройка обаче ще бъде намалена. Левски е започнал процедура по изваждане на европаспорт на нападателя Рикардиньо. Той обаче няма да става български гражданин. По всяка вероятност ще се сдобие с испански или португалски документи. За разлика от случаите с Уелтън, Цунами и Роналдо за него няма да бъде използван довода – проектонационал, за да бъдат издаден български паспорт.

Получаването на документи от ЕС за бразилците е сериозен удар на Левски. По този начин трансферите на играчите в Европа става по-лесен, а цената им се увеличава. От друга страна се освобождават квоти за чужденци извън Евросъюза, а това дава възможност на „Герена“ да бъдат привлечени още играчи от Южна Америка и Африка. Левски вече е започнал да оглежда нови играчи от Бразилия.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!