Левски и Локомотив (Пловдив) се изправят днес на "Vivacom Arena Георги Аспарухов" от 17:30 часа в първия си мач от шампионския плейоф в Първа лига. Двата тима ще се опитат да се върна на победния път, след като загубиха последните си мачове от редовния сезон.

Двубоят е по-специален за "сините", които ще се изправят срещу един от най-неудобните си съперници в последно време. Тимът от столицата не познава вкуса на победата срещу "смърфовете" в последните 4 мача между двата тима, като е инкасирал две загуби - и двете на "Герена".

Независимо от този факт, Левски е считан за фаворит в днешния двубой, тъй като съперникът определено не се намира в добра форма. Локомотив (Пловдив) не познава победата в последните си 3 шампионатни мача, а за капак преди дни допусна тежка загуба с 0:4 като домакин на Лудогорец в 1/4-финален двубой за Купата на България.

Треньорът на Левски Николай Митов има сериозни проблеми с окомплектоването на състава. Аут за срещата са наказаният Давид Яблонски и контузените Веселин Минев, Джереми де Нойер, Амаду Сукуна, Бояйн Йоргачевич и Симон Сандберг. Почти сигурно специалистът ще заложи на вратата на Николай Кръстев, а пред него ще действат  Сашо Александров, Пиргов, Лукин и Прохазка в отбрана. В средата на терена ще оперират Краев и Бурабия, а пред тях шанс ще получи младокът Станислав Иванов. Огнянов и Нар ще бъдат на двете крила, а за върха на атаката вероятно ще бъде предпочетен Аниете пред неубедителния напоследък Адениджи.

Едуард Ераносян няма никакви проблеми преди днешния сблъсък и ще разчита на най-доброто, с което разполага. на вратата се очаква да стартирa Ел Харуби, а Виданов, Котев и Везалов да са триото централни бранители. Марчев и Крумов ще бъдат използвани като халф-бекове, а в ролята на опорни халфове ще действат Йефтоски и Кики. Умабарев ще бъде атакуващ халф, а в предни позиции голове ще се чакат от Камбуров и Мартинович.

Резултат с изображение за pfk levskiЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)Резултат с изображение за lokomotiv plovdiv
днес от 17:30 часа по Диема Спорт 2 HD
София, "Vivacom Arena Георги Аспарухов"
Съдия: Стефан Апостолов

Вероятни състави:

Левски: Кръстев, Прохазка, Лукин, Пиргов, С. Александров, Краев, Бурабия, Иванов, Нар, Огнянов, Аниете
Треньор: Николай Митов

Локомотив: Ел Харуби, Везалов, Котев, Виданов, Марчев, Крумов, Йефтоски, Кики, Умабарев, Мартинович, Камбуров
Треньор: Едуард Ераносян

Баланс между двата тима: 122 мача, 79 победи за Левски, 25 равенства, 18 победи за Локо (Пловдив) - г.р. 257:103

Любопитни факти:
*Левски е отборът с най-малко допуснати голове като домакин - 4 
*Локомотив е отборът с най-много равенства в Първ алига - 9
*Локомотив спечели последните си две гостувания на "Герена"
*Само в едно от домакинствата си от началото на сезона Левски вкара повече от 2 гола
*Локомотив допусна гол във всеки от последните си 5 шампионатни мача

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига