Левски приема Славия в мач от 17 кръг на Първа лига. „Сините“ ще опитат да върна разклатеното си самочувствие в дербито с „белите“. През есента в най-старото столично дерби левскарите биха с 4:0 и започнаха силна серия, която беше предшествана от две равенства. Сега Левски записа два поредни загуби и със сигурност се нуждае от победа, за да излезе от негативната серия.

Славия от своя страна трупа самочувствие - измъкна равен от Берое в Стара Загора, а в последния си двубой победи с 3:2 Ботев (Пловдив), след като изоставаше в резултата. А „белите“ имат добри спомени от последния си двубой на „Герена“ - в края на миналия сезон спечелиха с 1:0 с гол на Борислав Балджийски в края.

Треньорът на Левски Елин Топузаков ще направи поне една промяна в стартовия си състав. Наказан е централният защитник Димитър Пиргов - това ще му е първият пропуснат двубой през кампанията. Вместо него се очаква да играе Виктор Генев. А от представянето му зависи и дали ще получи предложение да удължи договора си с клуба, който е до Нова година. Най-вероятно в халфовата линия отново ще започне Мехди Бурабия.

„Белите“ със сигурност могат да объркат сметките на съперника си. Треньорът Владимир Иванов ще направи някои смени по състава. Той вече намекна, че ще заложи като титуляри на Петко Христов и Стефан Велков в центъра на отбраната. Очаква се в нападението да действат бившите играчи на Левски Валери Домовчийски и Николай Димитров.

Резултат с изображение за пфк левскиЛЕВСКИ – СЛАВИЯРезултат с изображение за славия

Днес от 17:30 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Йоргачевич, Сашо Александров, Генев, Ал. Александров, В. Минев, Нар, Прохазка, Де Нойер, Аниете, Бурабия, Адениджи
Контузени: Д. Иванов, Г. Костадинов, Сандберг
Наказани: Пиргов

Славия: Кирев, Мартинов, П. Христов, Велков, Абуд, Карабельов, Балджийски, Н. Димитров, Йомов, Сердеров, Домовчийски
Контузени: Ив. Димитров, Пашов
Наказани: няма

Баланс: 135 мача, 67 победи за Левски, 44 равенства, 24 победи за Славия, г.р. 230:133

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЛИГА