Ръководството на “Левски” ще направи всичко възможно, за да върне на “Герена” бившия си футболист Зе Соарес. “Сините” ще пробват да привлекат бразилеца без пари. Договорът на крилото с Металург Донецк изтича в края на годината, а от “Левски” вече са стартирали преговорите с него. Шефовете на “сините” искат да вземат Зе Соарес още през януарския трансферен прозорец със свободен трансфер. Шефовете на украинския гранд също са предложили нов контракт на бразилеца, но той все още умува какво решение да вземе. Към него има интерес и от други украински отбори, един от Казахстан и от Русия.

Предвид незавидното финансово състояние в “Левски” не се очаква на Зе Соарес да бъде предложена висока заплата. Новината за евентуалния трансфер потвърди и мениджърът на играча Мирчо Димитров.
"Да, договорът на Зе изтича в края на годината. От Металург му предложиха нов, но все още не е сигурно къде ще играе той през януари. “Левски” също проявява интерес към него ", поясни агентът.

"Левски" продаде Зе Соарес на Металург (Донецк) през зимата на 2009 година, когато треньор на украинците е сегашният наставник на "сините" Николай Костов. На "Герена" получиха 350 хиляди евро, но се разрази страшна сага около трансфера. В Металург се усъмниха, че бразилецът е тежко контузен. Наложи се "Левски" да праща крилото на прегледи в Германия, които потвърдиха, че няма травма. След това обаче последва нов скандал. Тимът от Донецк не плащаше трансферната сума повече от година и половина. Това принуди "сините" да пращат жалба до ФИФА, която в крайна сметка свърши работа и на "Герена" си прибраха парите./БЛИЦ