Звездата на втородивизионния „Раковски“ Петър Атанасов е хванал окото на скаутите на „Левски“, пише „7 дни спорт“. 24-годишният капитан на „зелено-белите“ е следен от хора на „сините“ в последните няколко седмици.
 
Интересът от „Герена“ е предизвикан от фурора, който бившият младежки национал прави с екипа на отбора от родния си град Раковски. За 12 кръга от началото на сезона в „Б“ група Атанасов има 11 гола за тима на Красимир Манолов.
 
От „Левски“ ще продължат да следят нападателя до зимата и през януари най-вероятно ще направят оферта за Петър Атанасов. Това не първият случай, в който футболистът може да се озове на „Герена“. Той беше харесан и през 2009 г. След мач за Купата на България, в който се представи силно за Брестник при загубата от „Левски“ с 0:2.
 
Тогава, също като сега, силният човек при „сините“ беше Георги Иванов-Гонзо. След Нова година като треньор на „Левски“ трябва да започне Димитър Димитров. Херо познава качествата на Петър Атанасов, тъй като двамата работеха заедно в Черноморец (Бургас) през есента на 2013 г., където нападателят беше под наем от „Ботев“ (Пловдив).