“Левски” започва нова офанзива по привличането на Нджонго Присо. Камерунецът остана неосъществена трансферна мечта на главния мениджър на “сините” Георги Иванов. Присо в момента играе в кипърския АЕК (Ларнака), който е участник в групите на Лига Европа.
 
През лятото Гонзо до последно натискаше да привлече Присо, след като бе направи консултация и с треньора на Анортозис Станимир Стоилов. Наскоро двамата отново разговаряли, като между другото Иванов подпитал Мъри доколко е склонен да се върне на “Герена”. Това е станало след отпадането на “Левски” от Спартак (Търнава), пише “Тема Спорт”.
 
Тези дни идеята с привличането на Нджонго Присо е станала отново актуално, защото доверието към Тони Калво е сведено до минимум. Въпреки намеците на Тодор Батков за раздяла Гонзо настоява за последен толеранс към испанеца заради близостта си с Лъчезар Танев. Агентът препоръча юношата на Барселона, а Георги Иванов иска да запази добрите си отношения с него.
 
Преговори с АЕК (Ларнака) ще стартират скоро, а евентуален трансфер е възможен през зимната пауза. Преди два месеца цената на Присо бе 500 000 евро. “Сините” обаче даваха 300 000 с много условия. Горе-долу такова ниво стигнаха и разходите по разочаровалия до момента Тони Калво. Камерунецът дори заплаши, че ще избяга от кипърския тим, но в крайна сметка сделка нямаше./БЛИЦ