Шампионът на България по футзал Левски София Запад дебютира в Шампионската лига с равенство 3:3 срещу най-добрия отбор на Естония - Анжи Талин. "Сините" са в Група "D" на предварителния кръг на най-престижния турнир още с отборите на СД Кроатия Берлин и представителите на домакините АГБУ Арарат Никозия.

"Изпуснахме ги и много съжаляваме. Минути преди края водехме в резултата, но ни изравниха", заявиха от лагера на Левски София Запад за БЛИЦ.

Един от най-опитните и доказани играчи в българския състав Даниел Несторов бе над всички, като дълго ще помни дебюта си в турнира на шампионите по футзал. Бившият юноша на Левски реализира хеттрик във вратата на естонците.

"Дойдохме в Кипър с доста кадрови проблеми. Срещу естонците заради контузии не успяха да играят Костадин Пилитов и Костадин Мерезчиев", съобщиха още от лагера на Левски София Запад за БЛИЦ.

Така двата отбора имат по 1 точка, докато домакините от Кипър - АГБУ Арарат Никозия надвиха с 3:1 германския първенец СД Кроатия Берлин и оглавиха класирането с 3 точки. Днес от 18:00 часа "сините" излизат срещу немците. Само победителят от групата продължава напред в турнира.

Треньорът на българския първенец Иво Николов направи различни промени в състава и заложи на нова стартова петица за разлика от очакваната. На вратата бе Любомир Тодоров, а Светослав Борисов, Ангел Тодоров, Делян Койчев и Пламен Благоев бяха полевите играчи. Освен Несторов, още Ники Михов, Станислав Василев, Любо Божанков и Ники Драгиев взеха участие в сблъсъка.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ