Oтборът по футзал на Левски София Запад спечели много драматично първия финал за шампионската титла на България. "Сините" на Иво Николов и треньора Ники Михов надделяха над градския първенец УНСС начело с Иван Стоилов след изпълнение на дузпи, а в редовното време срещата завърши 2:2. 

В хандбалната зала на НСА за първи път в спор за титлата излязоха два столични отбора. 

На почивката "сините" водеха с 1:0 след гол на Станислав Василев. През втората част играчите на УНСС притиснаха левскарите в собственото им поле. Така след няколко минути игра Иван Стоилов вкара красив гол за 1:1. В средата на втората част "сините" си върнаха преднината от eдно попадение, след като Владимир Бахъров се разписа.

Около пет минути преди края на мача срещата бе прекъсната, тъй като от агитката на Левски беше хвърлен предмет по Иван Стоилов. Наложи се Иво Николов да успокоява феновете на отбора, за да може мача да продължи.

В оставащите минути "сините" отстъпиха инициативата, като започнаха да пазят резултата, а последните четири минути, дори спряха да атакуват. Наложилият се да застане на вратата на УНСС Юли Дермански излезе да играе напред. При един от ударите му Роберт Кендерян направи добавка и вкара за 2:2 - 59 секунди преди края. 

Левски София Запад ликува при дузпите, като за Градския първенец УНСС пропуски напраиха Стоилов и Кендерян. Победното попадение за "сините" вкара Йосиф Шутев.

Така Левски поведе с 1:0 във финалите, където се играе до две победи от три мача. Вторият сблъсък е от 19:00 часа днес отново в хандбалната зала на НСА.

Кадрите са на колегите от Sportal.bg:

Още видео от първия финал: