“Левски” уреди първите си две нови попълнения през зимата. Става въпрос за двойката централни защитници на Черно море Росен Колев и Александър Александров. Двамата бяха на “Герена” преди мача с Етър за Купата на България във Велико Търново, спечелен от “сините” с 3:0, и са договорили личните си условия. Колев и Александров остава само да подпишат личните си договори с клуба, пише “7 дни спорт”.

Росен Колев е роден на 4 юли 1990 година, юноша е на ЦСКА и през 2007 година печели наградата за най-добър защитник на турнира “Юлиян Манзаров”. След това изкарва проби в английския Рединг, но не се стига до трансфер. През 2010 година разтрогва по взаимно съгласие с “червените” и заминава в Черно море.

Александър Александров е роден на 13 април 1986 година и е на “Тича” от 2005-а, като има вече над 100 мача за “моряците”.

"Левски" остана без кой знае какви алтернативи за центъра на отбраната, след като стана ясно, че Иво Иванов може да отсъства в следващите няколко месеца. Защитникът е със съмнение за скъсани връзки на коляното. С привличането на двамата от Черно море ще се засили конкуренцията във вътрешността на отбраната. "Сините" проявяват интерес и към Юнес Бенжелюн, който ще напусне Локомотив (Пловдив)./БЛИЦ