Левски осигури първото си ново попълнение за пролетта. Ръководството на "сините" се е договорило с вратаря на Локомотив (Пловдив) Кирил Акалски.

Мениджърът на шампионите Георги Иванов вече е провел разговори с 24-годишния футболист. Двамата са се разбрали и Акалски може да акостира на "Герена" през зимата, информира "Меридиан Мач". Договорът на вратаря с Локомотив изтича през лятото и ръководството на "черно-белите" ще предпочете да вземе някакви пари за футболиста, вместо да го изпусне като свободен агент.

Със сигурност цената на Акалски няма да е висока, особено след ексцесиите след дербито с Ботев. Тогава Киро тръгна да се бие с фенове на "канарите" и Лилчо Арсов. Дисциплинарната комисия към БФС наказа сурово Акалски и го изхвърли от футбола за четири мача. Така футболистът няма да играе до Нова година.

Друг вариант пред "сините" е вратарят на Монтана Цветомир Цанков. Шампионите от доста време следят изявите на таланта. Мерак към Цaнков имат и от ЦСКА и на този етап той е по-близо до "Армията". Пред Левски имаше вариант да пробва Лука Бриньоли от Ботев. При евентуална сделка с Акалски обаче италианецът ще отпадне като възможност.

Георги Иванов иска да засили конкуренцията на вратарския пост. Тази есен "сините" пуснаха доста евтини голове, което се дължи на слабата форма на Георги Петков и Цветан Димитров. /БЛИЦ