Мениджърът на “Левски” Георги Иванов няма да пусне своите футболисти за контролата на националния отбор с Беларус. Срещата на “трикольорите” в Минск е на 10 август. Причината за решението на Гонзо е сгъстената програма на “сините”.
 
В четвъртък столичани гостуват на Спартак (Търнава) в мач реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. През уикенда пък “Левски” ще стартира участието си в “А” група. От “Герена” натискат срещата да е в понеделник (8 август), тъй като заради липса на полети не могат да се приберат от Търнава по-рано от петък на обяд.
 
Ако от централата насрочат двубоя за 8-и, то Гонзо със сигурност няма да позволи на селекционера Лотар Матеус да ползва неговите играчи. Очаква се в разширения състав на немеца да попаднат Пламен Илиев, Йордан Милиев и Владимир Гаджев.
 
“Сините” ще опитат да убедят Матеус да не вика играчи от тима. Ако той обаче прати повиквателни, “Левски” вече е приготвил 30 000 лева за глоби. Санкцията на клуба е по 10 000 лева на неосвободен състезател./БЛИЦ