Българският шампион Левски ще играе срещу унгарския първенец Дебрецен в плейофите в Шампионската лига. Първият мач е в София на 19 август от 21,45 часа, а реваншът е на 25 август в Будапеща, тъй като стадионът в Дебрецен няма лиценз от УЕФА. Ако "сините" отстранят унгарския си съперник, ще играят в групите на Шампионската лига, а ако отпаднат, отиват директно в групите на турнира Лига Европа.
Левски бе в урната на поставените отбори, като можеше да се падне със Залцбург (Австрия), Апоел (Никозия, Кипър), Вентспилс (Латвия) или Шериф (Молдова).

Литекс ще играе срещу кошмара на Левски от миналата година - БАТЕ Борисов в плейофите на турнира Лига Европа. В първия мач "оранжевите" гостуват в Беларус на 20 август, а реваншът е на 27 август в Ловеч. Воденият от Станимир Стоилов тим се размина с Актобе (Казахстан), ПАОК, Хартс и Сигма (Оломоуц).

ЦСКА ще се изправи срещу руския гранд Динамо (Москва), в който играе българинът Цветан Генков. В първия мач на 20 август "червените" трябва да гостуват, а реваншът е в София. Два дни след двубоя в България обаче Мадона изнася концерт на Националния стадион “Васил Левски” и така ЦСКА няма как да посрещне руснаците на това съоръжение. Има вариант комисия от УЕФА да инспектира “Българска армия” и да позволи на “червените” да приемат Динамо (Москва) на своя стадион. При жребия ЦСКА се размина с Металург (Донецк), Генк, Кошице (Словакия) и Карабах (Азербайджан)./БЛИЦ

Плейоф, Шампионска лига
19 и 25 август
Левски - Дебрецен (Унгария)

Плейоф, Лига Европа
20 и 27 август
БАТЕ Борисов - Литекс и Динамо (Москва) - ЦСКА