Левски ще играе срещу Дъндолк (Ирландия) или Гревенмахер (Люксембург) във Втория предварителен кръг на турнира Лига Европа. “Сините” са поставени в този кръг. Първият мач е в София на 15 юли, а реваншът е на 22 юли.

Ирландският Дъндолк е далеч по-сериозният съперник по брой спечелени трофеи от представителя на Люксембург – Гревенмахер. Дъндолк е ставал 9 пъти шампион на Ирландия, има и 9 купи на страната. В последния сезон е завършил на 4-о място в крайното класиране и придобиват участие в турнира Лига Европа.

Представителят от Люксембург – Гревенмахер, е печелил само веднъж шампионската титла на страната (2002/03), има и 3 купи. Това е десето участие на тима в евротурнирите. До момента Гревенмахер се е пробвал 1 път в Шампионската лига, 2 пъти във вече несъществуващия турнир за КНК и 6 пъти е участвал в турнира за купата на УЕФА. Това е първо участие на тима след шест години пауза. За последно Гревенмахер играе в Европа през сезон 2003/04. В има отбора няколко германци, босненец, двама французи и аржентинец. Един от французите е Самир Мерием, който е брат на бившия халф на Бордо, Марсилия и Монако Камел Мерием./БЛИЦ

Визитка на Дъндолк (Ирландия) тук
Визитка на Гревенмахер (Люксембург) тук