“Левски” отново е с едни гърди пред ЦСКА. Както в класирането, така и в зимната селекция. “Сините” привлякоха по-качествени футболисти, като особено впечатлява привличането на Базил де Карвальо. Тъмнокожият нападател явно върви по стъпките на Гара Дембеле, след като също акостира на “Герена” от Локомотив (Пд). Качествата му не се нуждаят от анализ – който е гледал двубоите през есента, се е убедил във възможностите на тъмнокожото острие.
Даниел Димов не записа нито един слаб мач за Черно море през първия полусезон, същото се отнася и за вратаря Пламен Илиев.
 “Левски” привлича всички набелязани играчи, попаднали на първо място в списъка на Ясен Петров. И най-важното – “сините” вземат футболисти на постове, които се нуждаят от подсилване и освежяване.
 
В ЦСКА си удариха главите първо в “бялата” стена, а сетне и в “железничарската”. Милен Радуканов настояваше най-вече за Галин Иванов и Светослав Дяков, но нито един от тях поне на този етап не е облякъл червената фланелка. И след като план “А” се провали, босовете задействаха резервния вариант, докарвайки в отбора младоци и недоказани играчи.
 
На “Армията” побързаха да си окичат златния медал, хвалейки се, че изпреварили “Левски” за подписа на Станислав Костов. Защо обаче ЦСКА не взе Де Карвальо, към когото също проявяваше сериозен интерес. Някак си между другото се забрави, че точно преди два месеца вървяха преговори между Димитър Борисов и Коко Динев. Даже се появи информация, че двамата са постигнали пълна договорка и през януари нападателят идва в ЦСКА. Да, Базил де Карвальо пристигна в София, но не в Борисовата градина, а на “Герена”. Което си е шамар за “червените”. Преди половин година те изпуснаха по същия начин Гара Дембеле, а сега повтарят грешката.
Грешка, която е на собствениците Борисов и Иванов, които поддържат добри отношения с боса на Локомотив (Пд).
 
В случая обаче не става дума за приятелство, а за бизнес. В бизнеса е нужно да плащаш, щом си пожелал някого. А в ЦСКА пари няма. И затова виновен не е нито Милен Радуканов, нито Емил Костадинов. Началниците свиха бюджета и предпочетоха да вземат млади, но доста по-евтини футболисти. Дали въпросните играчи са добри – тепърва ще се убеждаваме.
 
Тук обаче възниква един спортно-технически въпрос, който трябва да отправим към треньорския щаб – защо в трансферния списък няма нито един разиграващ халф в средата на терена, пък било то и млад. На ЦСКА му е нужен футболист, който да твори и да връзва играта. Все пак до затварянето на трансферния прозорец има още време и “червените” ще могат да се реваншират.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ