Левски приема ЦСКА в полуфинал-реванш за Купата на България. Двубоят е от 18:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". След първия сблъсък "сините" водят с 2:0.

И двата тима определиха двубоя като спасителен за сезона. ЦСКА се прости с шансовете си за титлата, а Левски отдавна насочи усилия към надпреварата. И към момента тимът от "Герена" изглежда много близо да играе финал, след като в най-важния момент победи ЦСКА с 2:0 в първия полуфинал. Докато "червените" хем загубиха борбата за титлата, хем са на крачка от отпадане от турнира за Купата на страната.

Големият проблем пред Делио Роси е контузията на Милош Цветкович, като на негово място почти сигурно ще играе Прохазка. Стамен Белчев отдавна не е имал почти всички футболисти на разположение - контузени са Китанов, Укра и Дюлгеров, но те не са титуляри.

ЦСКА се нуждае от победа с три чисти гола, за да заличи пасива от първия мач и да отстрани Левски. Това обаче изглежда трудна задача, ако се позовем на статистиката. От началото на сезона "сините" не са допуснали повече от два гола във вратата си, не са инкасирали три попадения в нито един двубой.

Любопитното обаче е, че последният тим, вкарал три гола, е именно ЦСКА през май 2017 година. Тогава "червените" спечелиха дербито с 3:0.

Срещата ще бъде малко по-различна от гледна точка на мерките за сигурност. Инцидентът с ранената полицайка на предишното дерби ще съсредоточи днес огромен брой униформени. От полицията вече предупредиха феновете да бъдат на стадиона минимум два часа по-рано, за да се избегнат струпванията. Очакват се повече зрители от последното дерби за първенство.

Финалът е на 9 май, а Славия вече си осигури участие и очаква победителя от днешното дерби.

Левски - ЦСКА

Днес от 18:30 часа
Национален стадион Васил Левски
Съдия: Николай Йорданов
Пряко по Диема спорт

Вероятни състави:

Левски: Митрев, Прохазка, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Гомес, Нашименто, Обертан, Паулиньо, Буш
Резерви: Кръстев, Белаид, Найденов, Фигейредо, Панайотов, Кабрал, Вутов
Контузени: Цветкович, Ривалдиньо

ЦСКА: Черняускас, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Малинов, Пинто, Енрике, Джеси, Тиаго, Каранга
Резерви: Слави Петров, Стойчо Атанасов, Барт, Александър Георгиев, Раул Лое, Десподов, Бланко
Контузени: Китанов, Укра, Дюлгеров

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ