Днес в 17:30 часа Левски приема Нефтохимик на "Георги Аспарухов" в среща от 19-ия кръг на Първа лига. Двубоят е последен за двата тима за календарната 2016 година.

Домакините нямат друга алтернатива освен трите точки. "Сините" изостават на 6 точки от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко, и ще търсят задължителен успех днес, който да съхрани шансовете им за атака на първото място напролет.

Нефтохимик пък е считан за абсолютен аутсайдер. Въпреки че "шейховете" прекъснаха в предния кръг серия от 3 поредни загуби с убедителен успех над Ботев (Пловдив) с 4:0,  едва ли ще съумеят да изненада столичани на "Герена". Тимът е на предпоследното място, а освен това е и най-слабият гост в първенството. Историята също е срещу бургазлии - От 2002 година насам те имат 12 поредни загуби от "сините". Освен това най-големите загуби на "нафтата" в елита са именно от този противник - два пъти по 0:6.

Елин Топузаков няма да разчита в двубоя на Веселин Минев, който е с контузия. Антонио Аниете също е под въпрос за мача. На вратата на Левски ще застане Боян Йоргачевич, а пред него ще действат С. Александров, А. Александров, Пиргов, Генев. В халфовата линия ще се подвизават Де Ноойер, Прохазка и Бурабия, а по крилата - Краев и Деса. В предни позиции мястото си ще заеме Бабатунде Адениджи.

Треньорът на гостите Христо Янев няма проблеми с окомплектоването на състава и ще заложи на същите 11, които започнаха срещу Ботев

Резултат с изображение за пфк левскиЛЕВСКИ - НЕФТОХИМИКРезултат с изображение за нефтохимик
днес от 17:30 часа по Диема Спорт HD
София, "Георги Аспарухов"
Съдия: Владимир Вълков

Вероятни състави: 

Левски: Йоргачевич; С. Александров, А. Александров, Пиргов, Генев; Де Ноойер; Прохазка, Краев, Бурабия, Деса; Адениджи
Треньор: Елин Топузаков

Нефтохимик: Я. Георгиев; Хомей, Грънчов, Пехливанов, М. Орачев; Божинов; Манев, Дюлгеров, Огнянов, И. Вълчанов; В. Христов
Треньор: Христо Янев

Баланс между двата отбора в елита: 29 мача, 18 победи за Левски, 4 равенства, 6 победи за Нефтохимик - г.р. 61:26

Любопитни факти:
*Левски заедно с ЦСКА е отборът с най-добра защита - 10 допуснати гола
*Нефтохимик е най-слабият гост в първенствопто - 2 спечелин точки от 9 гостувания
*Левски е отборът с най-малко допуснати голове като домакин - 2
*Нефтохимик е в серия от 12 поредни шампионатни загуби от Левски
*Левски спечеи последните си два шампионатни мача с по 1:0
*В нито едно от гостуванията си Нефтохимик не е вкарал повече от 1 гол

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЛИГА