“Левски” чака да се опаричи с едни 300 000 евро до края на месеца. Те са от трансфера на Жоазиньо в руския Краснодар. Бразилецът беше продаден за 900 000 евро, от тях една трета идва като първи транш. С парите Константин Баждеков трябва да скърпи бюджета на сините за март. Останалите два транша се чакат в рамките на следващата една година според датите, фиксирани в договора за покупко-продажба на халфа.
 
“Сините” имат и друго вземане за 100 хиляди евро. То е от Металург (Донецк) и представлява закъсняло плащане на последен транш за Зе Соарес. Там обаче нещата са по-сложни. Украинците все обещават да го платят, но отлагат вече няколко пъти. По-рано този месец Баждеков ходи чак до Анталия, за да се разправя за тези пари.
 
По план “Левски” трябва да продаде до края на годината играчи поне за още 2 млн. евро, ако иска да попълни бюджета си, без да разчита на постъпления от есенното участие в европейските турнири. На сергията през лятото отново ще бъде изваден Гара Дембеле, чиято цена може и да надхвърли 3 млн. евро, ако продължава да вкарва голове през пролетта и не прави глупости като тази с шофирането в нетрезво състояние./БЛИЦ