Левски приема Черно море днес от 17:30 часа в двубой от 11-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” ще опитат да стопят разликата с лидера ЦСКА.

Черно море изглежда един от най-подходящите съперници за Левски в този момент. Варненци вече 59 години нямат победа при визита на “сините” в София! В цялата история на сблъсъците между двата тима в столицата, “моряците” имат едва 3 победи на сметката си и цели 45 загуби. 9 срещи пък са завършвали наравно.

Към това трябва да прибавим и кризата, в която Черно море се намира напоследък. Отборът е в серия от 4 поредни мача без победа в първенството, а наскоро треньорът Георги Иванов подаде оставка. Така днес варненци ще бъдат водени от  доскорошния помощник Емануил Луканов.

Левски все още не е допускал гол на “Герена” от началото на сезона. Вратарят Божидар Митрев може да се похвали със серия от 511 игрови минути без попадение в своята врата. Черно море вече 4 поредни мача и общо 295 минути е без отбелязан гол.

Днешната среща може да бъде историческа за капитана на Левски Роман Прохазка. Ако се появи в игра, словакът ще стане чужденецът с най-много мачова за “сините” в първенството и ще изпревари по този показател досегашния рекордьор Лусио Вагнер. В момента и двамата са с по 118 срещи в елита.

Домакините продължават да бъдат без трайно контузените Орачев и Рошу. В състава на гостите ще отсъстват контузените Александров, Сукуна и Витиня.

Днес от 17:30 часа
Стадион: "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров
Пряко по Диема спорт

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейлофсон, Горанов, Белмонт, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш

ЧЕРНО МОРЕ: Боровик, Станчев, Цветков, Хасани, Сукуп, Огнянов, Илиев, Божилов, Костадинов, Зехиров, Чунчуков