“Левски” е на път да привлече един от собствените си палачи. Халфът на Спартак (Търнава) Роман Прохазка е на 99% сигурен за “сините”. Словашкият тим вече започна подготовка без 23-годишния футболист и генералният мениджър Йозеф Валович планира бъдещето на Спартак без Прохазка.
 
Роман Прохазка игра и в двата мача срещу “Левски” в третия квалификационен кръг на Лига Европа през миналото лято. Халфът дори вкара едната от дузпите за Спартак (Търнава) в реванша, когато “сините” отпаднаха след 11-метрови удари и пропуск на Христо Йовов. Прохазка, който е юноша на тима от Търнава, има и три мача за националния отбор на Словакия.

“От “Левски” се свързаха с мен и аз проявих интерес. Насочих ги към моя мениджър и преговорите протекоха много бързо. Двата клуба се разбраха и остана само да подпиша договор. “Левски” е голям клуб, един от най-популярните в България. Мисля, че това е стъпка напред в кариерата ми. Българският отбор играе добър футбол, а аз ще трябва да се адаптирам и да се преборя за титулярното място”, заяви Прохазка.