*Левски не е губил толкова тежко в шампионата вече седем години. За последно ЦСКА победи “сините” с три гола разлика (също 3:0) на 26 октомври 2002 година, но срещата се игра на стадион “Българска армия”

* На 11 декември 1985 година Левски отново губи с три гола разлика на "Герена". Тогава "сините" падат с убийственото 3:6 от гостуващия Ботев (Враца). 

*Локо (Сф) печели трети пореден мач срещу Левски. През есента срещата завърши 1:0 в “Надежда”, а в герой за гостите се превърна Даниел Богданович, който вкара победния гол в 69-ата минута. Миналата пролет “червено-черните” спечелиха като гост с 1:0, а голът бе на Христо Златински

*Локо (Сф) няма загуба от Левски вече четири мача. Освен трите последни победи първия мач през миналия сезон в “Надежда” завърши при резултат 0:0.

*Именно Локомотив нанесе и последното домакинско поражение на “сините”. На 28 май 2008-а “железничарите” победиха с 1:0, след гол на Златински и оттогава Левски нямаше шампионатна загуба у дома.

*Левски не е вкарвал гол на Локомотив в шампионатен мач вече 395 минути. За последно Валери Домовчийски се разписа във вратата им в 55-ата минута на срещата на 19.05.2007 година, когато той и съотборниците му измъкнаха 5:3 в "Надежда" и си гарантираха спечелването на титлата кръг преди края на първенството.

*Победата е шеста за Локомотив от шест мача през пролетния полусезон. Единствено Локо и ЦСКА не са загубили точки тази година./БЛИЦ